Magas vérnyomás

Hypertonic disease

Tartalom

  DOI: Az irodalmi adatok arra utalnak, hogy a systolés vérnyomás értékének emelkedése már Hgmm-től együtt jár az atherosclerosissal összefüggő elváltozások kialakulásával is és ezzel együtt a cardiovascularis és a renalis funkció romlásával.

  magas vérnyomás esetén igyon több vizet

  Az összefüggés exponenciális, de mértékét az életkor jelentősen befolyásolja. A kezelés során az elérendő vérnyomás hypertonic disease a jelenlegi adatok alapján Hgmm között helyezkedik el a év közötti populációban; idősebb korban - különösen 80 év felett - ennél magasabb, a Hgmm alatti érték elérése nem reális, de talán nem is szükséges. A leghelyesebb hypertonic disease egyéni vérnyomásprofil hypertonic disease, és számos befolyásoló tényezőt is figyelembe kell venni a páciens legmegfelelőbb kezeléséhez.

  az iszkémiás hipertónia kialakulásának oka

  A populáció egészségének javításához és megőrzéséhez az egyik legfontosabb és leggyakoribb cardiovascularis kockázati tényezőt, a magas vérnyomást időben fel kell fedezni, amihez a vérnyomást rendszeresen szükséges ellenőrizni, és ezzel párhuzamosan kell végezni a prevenciót célzó tevékenységeket nevelés, oktatás, szűrés, egészségtudatos életmód is.

  Orv Hetil. The data hypertonic disease the literature suggest that the increase in the value of systolic blood pressure from mmHg leads to the development of atherosclerotic process and to the deterioration of cardiovascular and renal function.

  The correlation is initially linear, then above mmHg it is already exponential, but it is also related to the progression of the age.

  a szív egészségének növelése

  The systolic target for therapy is between mmHg in the population aged ; in older ages - especially over 80 years - it is higher and reaching the value below mmHg is unrealistic, and may even be not necessary. It is the best to determine the individual treatment, taking into account the individual blood pressure profile and the factors influencing the patient.

  mi hasznos és káros a magas vérnyomás esetén

  In order to improve and maintain the health of the population - in addition to unknown hypertension - it is necessary to regularly monitor blood pressure and apply the known preventive methods education, training, screening, etc. Keywords: blood pressure; cardiovascular disease; cardiovascularis betegségek; célérték; egészségvédelem; health protection; hypertension; kidney disease; magas vérnyomás; target value; vesebetegségek; vérnyomás.

  MeSH terms.

  torna magas vérnyomás