Horkol, légzéskimaradása van? Segíthet az otthoni alvásvizsgálat

Éjszakai szívritmuszavar, Éjszakai aritmia - Aritmia November

Választható kurzusok

Origo De vajon csak szívbetegség okozhatja az erős szívdobogás érzést? Ferenczy Péter, a KardioKözpont kardiológusa, diabetológus a gyakori okokat összegezte, és azokra az esetekre hívta fel a figyelmet, amikor szükséges a kivizsgálás.

Ilyen gyakori okai lehetnek a reggeli erős szívdobogásnak A reggeli erős szívdobogás érzés sokakban keltheti a szívritmuszavar, éjszakai szívritmuszavar akár szívinfarktus gyanúját, ami nyilván félelmetes érzés.

éjszakai szívritmuszavar magas vérnyomás ápolás története

Holott az esetek többségében ártatlanabb okok, esetleg más betegségek állnak a háttérben. Éppen ezért nem is csoda, hogy sokan a kezeletlen, fel nem dolgozott stressz miatt ébrednek zakatoló szívvel.

LEGOLVASOTTABB ÍRÁSOK

Bizonyos esetekben kifejezetten a pánikbetegség okozza ezt a panaszt. Ilyenkor tapasztalható lehet még mellkasi fájdalom, légszomj, szédülés, dezorientáltság, amelyek mind felvethetik a szívbetegség gyanúját is.

  • Éjszaka rendszertelenül ver a szívem?
  • Horkolás műtét, az éjszakai légzéskimaradás-kezelése
  • Kényszernappalok az éjszakában | Szabad Föld
  • Orvosom szabadságon van,ezért kérném az Ön tanácsát.
  • 12 ok, ami szívritmuszavart okozhat | Well&fit
  • Mitől lehet, ha a normál pulzustól eltérő értéket mérünk? | BENU Gyógyszertár
  • A szívritmuszavarok fajtái: a pitvarremegés és a pitvarlebegés A szívritmuszavarok fajtái: a pitvarremegés és a pitvarlebegés A pitvarfibrilláció, azaz a pitvarremegés az egyik leggyakoribb szívritmuszavar, mely a kor előrehaladtával gyakoribbá válik.

Ilyen esetben mindenképpen fontos a kivizsgálás, hiszen mind a pánikbetegséget, mind az esetleges szívproblémát kezelni kell. Ilyen például az elalvás előtt evett édesség, magas cukortartalmú éjszakai szívritmuszavar, a koffein, az alkohol.

Kapcsolódó termékek

Ugyancsak gondot jelenthet a dehidráltság, ami szájszárazság, szomjúság mellett súlyosabb esetben akár szabálytalan szívdobogást, felgyorsult légvételt és alacsony vérnyomást is okozhat.

Ez az állapot fejfájás, fáradtság, légszomj, koncentrációs nehézségek mellett akár erős szívdobogást is okozhat.

éjszakai szívritmuszavar algopyrin leviszi a vernyomast

A krónikus alváshiány például nem csak a szabálytalan szívdobogás érzésével járhat, de koncentrációs nehézséget, teljesítménycsökkenést, kimerültséget is okozhat. Nem ritka jelenség, hogy a rémálmok ébresztik erős szívdobogással az alvót, és az úgynevezett alvási paralízis is okozhat pánikhoz hasonló érzést, hiszen a beteg felébred ugyan, de nem tud mozogni.

Az alvási apnoé egyik tünete is lehet, ha a beteg horkolás utáni légzéskimaradása után levegőt kapkodva, éjszakai szívritmuszavar szívdobogásra ébred.

éjszakai szívritmuszavar magas vérnyomás harmadik fokú kezelése

Ráadásul a hirtelen légzéskimaradás csökkenti az oxigénszintet és extra stressz jelent a szívnek. Ilyen panaszokkal tehát mindenképpen fontos a szomnológiai kivizsgálás és kezelés. Ilyenkor nem csak erős szívdobogás, de szorongás, izzadás is mutatkozhat.

{{headline}}

Mivel az ingadozó vércukorszint a szív-érrendszeri betegségek kockázatát is növeli, mindenképpen elengedhetetlen a diabetológia éjszakai szívritmuszavar. Ferenczy Péter, a KardioKözpont kardiológusa, diabetológus. A fentieken túl ugyanis éjszakai szívritmuszavar más ok is állhat a háttérben, a menopauzától a gyógyszer mellékhatásokig, és természetesen a szívbetegségekig. Különösen akkor fontos ez, ha más kardiológiai jellegű tünetek is megfigyelhetők. Ilyen lehet például a mellkasi fájdalom, a szapora, szabálytalan pulzus, a légszomj, fulladás és akár például a bizonytalan, repkedő érzés a mellkasban.

Radnóti Miklós: Éjszaka - Lakatos Andrea (Megálló - Nürnbergi Magyar Kultúregyesület)

Ezekben az esetekben a kivizsgálás során a nyugalmi EKG-n kívül szükség lehet terheléses EKG-ra, 24 órás Holter EKG-ra, szívultrahangra, különböző laborvizsgálatokra és esetleg további, éjszakai szívritmuszavar elektrofiziológiai vizsgálatokra. Minél előbb felfedezünk egy szív-érrendszeri betegséget, annál hatékonyabb és egyszerűbb lehet a kezelés. Tudomány stressz szívinfarktus pánikbetegség cukorbetegség szívbetegség szorongás alvászavar szívritmuszavar vérszegénység hipoglikémia alvási apnoé szív- és érrendszeri betegségek alvási éjszakai szívritmuszavar anémia Hírlevél feliratkozás Ne maradjon le az ORIGO cikkeiről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a nap legfontosabb híreit.