Látászavar, szédülés? Okozhatja a magas vérnyomás, Látás hipertónia

Látás hipertónia

Tartalom

  Szerző Magasvérnyomás is állhat a látásromlás hátterében A magasvérnyomás betegség legtöbbször tünetek nélkül, alattomosan alakul ki, és akkor látás hipertónia fény a problémára, amikor már szövődmények jelentkeznek.

  • Látászavar, szédülés? Okozhatja a magas vérnyomás
  • Miért romlik a látás 40 felett?

  Ilyen többek között a látásromlás, melynek hátterében előfordulhat, hogy kezeletlen hipertónia húzódik. Kapocsi Judit tanárnőtől, a Trombózisközpont magasvérnyomás specialistájától megtudhatjuk, miként is függ össze a kettő, és hogy megállítható-e a látásromlás.

  látás hipertónia magas vérnyomás népi gyógymódok hogyan lehet csökkenteni a vérnyomást

  A magasvérnyomás betegség legtöbbször tünetek nélkül, alattomosan alakul ki, és akkor derül fény a problémára, amikor már szövődmények jelentkeznek. Látás hipertónia homályos látás látás hipertónia ember számára természetes folyamat, melyet az idő múlása, a sok TV, olvasás és monitornézés okoz. Éppen ezért a legtöbben csak legyintenek rá, és úgy gondolják, rossz esetben maximum elmennek szemészhez és szemüveget íratnak fel.

  Pedig érdemes utánajárni a problémának —főleg, ha hirtelen következett be a látásromlás - hiszen akár magasvérnyomás is állhat a probléma hátterében.

  látás hipertónia laboratóriumi változások a magas vérnyomásban

  A látásromlás és a magasvérnyomás kapcsolata A tartósan fennálló, kezeletlen magasvérnyomás a test érhálózatát komolyan veszélyezteti, hiszen hatására az erek elvesztik rugalmasságukat, merevebbé válnak és sérülések, sőt, akár meszesedés is kialakulhat rajtuk.

  Ez alól sajnos a szemben futó erek sem képeznek kivételt, melyek a hipertónia miatt kanyargósabbá illetve egyenetlenebbé is válhatnak. Ennek következtében homályos látás, esetleg látótér beszűkülés alakulhat ki.

  látás hipertónia magas vérnyomás a stressz kezeléséből

  Hipertenzív retinopátia A hipertenzív retinopátia a látás hipertónia ereinek magasvérnyomás okozta károsodása, mely viszonylag gyakori kezeletlen hipertónia esetén.

  Ekkor az erek fala a tartósan magas értékek miatt megvastagodik, emiatt beszűkülnek, és ez pedig a retina vérellátását akadályozza. Érdemes pluszban megemlíteni, hogy a magasvérnyomás látás hipertónia folyadék is felhalmozódhat a retina alatt a véredény esetleges szivárgása következtében a látás még tovább romolhat!

  Jó esetben a problémára egy lelkiismeretes szemorvos is gondol, aki szemfenék vizsgálattal, szemtükrözéssel pontos képet kaphat az ott lévő erek állapotáról. Kapocsi Judit tanárnő, a Trombózisközpont magasvérnyomás specialistája.

  látás hipertónia hogyan kezeljük a vese gyulladásának magas vérnyomását

  Őrizze meg látását és kezeltesse hipertóniáját Mivel a magasvérnyomás kezeletlen esetben az évek előrehaladtával fokozatosan károsítja az érhálózatot, így súlyos látásromlást is okozhat. Éppen ezért fontos a megfelelő, személyre szabott terápia megkezdése, ami életmódváltáson sófogyasztás mérséklése, rendszeres kardió testmozgás, dohányzásról való leszokás és gyógyszeres kezelésen alapul.

  Ezáltal nem csak a szeme védelméért tesz sokat, hanem elkerülheti az olyan életveszélyes szövődmények kialakulását, mint például a stroke vagy a szívinfarktus!

  • Magasvérnyomás is állhat a látásromlás hátterében
  • A hipertónia a következményei miatt jelent komoly veszélyt.