Bizonytalan helyzetük miatt döntöttek az országváltás mellett a Liu fivérek

Percenkénti szívverés

Megmérték a kék bálna pulzusát videó A világ legnagyobb teremtménye szélsőségesen le tudja csökkenteni a pulzusszámát. Facebook megosztás Twitter megosztás Elküldöm emailben Először sikerült megmérniük kutatóknak egy kék bálna pulzusát, értékes információkat nyerve a világ legnagyobb teremtményéről.

magas vérnyomás szédülés okai

Az akár 30 méteresre és tonnásra is megnövő kék bálna pulzusszáma szélsőségesen lecsökken, amikor az állat táplálékért alámerül az óceánba: ez általában percenkénti szívverés, de akár 2 szívverést is jelenthet percenként. A megfigyelt maximális pulzusszám percenként 37 szívverés volt, amelyet akkor mértek a kutatók, amikor a bálna ismét a felszínre úszott a táplálékszerzést követően.

ideális pulzusszám sportolás közben

Minél nagyobb egy állat, annál alacsonyabb a pulzusszáma, hogy a szívnek minél kevesebb munkája legyen a vér pumpálásakor. Az embernél a nyugalmi pulzusszám nagyjából szívverést jelent percenként, és körülbelül a percenkénti percenkénti szívverés határ sportolás közben.

Miért baj, ha lassabban ver a szívünk?

A legapróbb emlősök, a cickányok szíve ezzel szemben akár ezret is ver percenként. A kutatók tapadókorongokkal erősítettek a bálnára egy műanyag tokban lévő mérőműszert, amely az állat szívritmusát figyelte, miközben az a nyílt óceánban úszott.

emelkedett pulzusszám terhesség alatt

A bálna szívének közelébe, a bal uszonya mögé illesztett műszer révén 9 órányi adatot sikerült gyűjteniük a szakembereknek egy 22 méteres felnőtt hím példánytól a kaliforniai Monterey-öbölben. Borítókép: illusztráció.

  • Mi MICSODA // A pulzus és a szívverés
  • Riasztás, ha az Azure-beli virtuális gép leállt - Azure Monitor | Microsoft Learn
  • A pulzus és a szívverés
  • Maradjon képben hét napon át!
  • Mire utalhat a lassú pulzus? A bradycardia a szívritmuszavar egy fajtája
  • Fogplakkos szív egészsége