Egészségügyi felszerelésekkel bővítik a kovásznai szívkórház eszközkészletét

Szívegészségügyi csúcstalálkozó

Tartalom

  Facebook megosztás Twitter megosztás Elküldöm emailben Nincs felső határa a testmozgásnak, ha a szív- és érrendszeri egészség javításáról van szó — állapították szívegészségügyi csúcstalálkozó a kutatók, megdöntve azt a nézetet, hogy egy bizonyos ponton túl már nincs jótékony hatása az erőteljes fizikai aktivitásnak.

  érelmeszesedés magas vérnyomás

  A PLOS Medicine című folyóiratban publikált friss tanulmány öt év alatt, több mint 90 ezer ember bevonásával készült, akiknek fizikai aktivitását a csuklójukon viselt mérőeszköz rögzítette. Az eredmények szerint az erőteljes testmozgást végzők felső 25 százalékánál volt a legalacsonyabb a szívbetegségek kockázata esetükben szívegészségügyi csúcstalálkozó százalékos volt a kockázatcsökkenés.

  A mérsékelttől az erőteljesig terjedő testmozgást végzők legfelső 25 százalékánál átlagosan százalékos volt a kockázatcsökkenés.

  intimitás magas vérnyomással

  Aiden Doherty, az Oxfordi Egyetem professzora szerint a tanulmány eredményei alátámasztják a WHO ajánlását, amely szerint az embereknek legkevesebb percnyi, a mérsékelttől az erőteljesig terjedő aerob edzést kellene végezniük hetente.

  A kutatók szerint az eredmények a férfiak és a nők esetében is hasonlóak, noha az erőteljes testmozgás jótékony hatásai a nőknél különösen látványosak voltak.

  120 as pulzus terhesség alatt

  Noha a több testmozgást végző emberek nagyobb valószínűséggel nem dohányoztak, egészséges testsúlyuk volt és mérsékelt mennyiségű alkoholt fogyasztottak, ezen tényezők számításba vételét követően is megmaradt a jelentős összefüggés a fokozott testmozgás és a szívbetegségek alacsonyabb kockázata között. Borítókép: illusztráció.

  magas vérnyomás létrehozása