Legújabb bejegyzések

Szívegészségügyi diéták. Ez a 6 étel árt legjobban szívünk egészségének

Tovább a rovatra A túlságosan kevés kalória fogyasztása közben nem zsírt, hanem izmot veszítünk, ami gyengeséghez és erőtlenséghez vezet, és lerontja teljesítményünket a napi munkavégzés alatt.

kórtörténet a magas vérnyomás diagnózisával

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékének főiskolai tanára, Horváth Zoltánné szerint a szigorú és rosszul végzett diéták az anyagcsere teljes felborulását és krónikus betegeknél még akár hirtelen szívmegállást is okozhatnak — írja az Egészségkalauz. A gyors fogyást célzó diéták helyett a szakember inkább javasolja a szívegészségügyi diéták, természetesebb ütemű súlyvesztést, aminek eredményét életmódváltással hosszabb távon fenn is lehet tartani.

Kardiológia 38 évesen szívinfarktusom volt, ezután úgy döntöttem, hogy változtatok az étrendemen Vigyázni szerettem volna a szívemre, és egészségesebben akartam élni. Rájöttem, hogy nagyon fontos szerepük van az elfogyasztott ételeknek. Íme hat dolog, amin változtattam az étkezési szokásaimban.

Orvosi szempontból ideális testtömegnek azt tekintjük, amely mellett a legkisebb — az elhízásból eredő — egészségkárosodás veszélye. Az egészséges tartomány meghatározásakor nem elég pusztán a magasság és testsúly arányán alapuló testtömegindexre BMI hagyatkozni — hiszen ez nem tesz különbséget a zsír és az izom tömege között —, hanem célszerű a testösszetételt meghatározni és a rizikótényezőket is felmérni — mondta Horváth Zoltánné.

Egyszer volt az élet 15 Az emésztébookuniverse.hu

Ennyi fogyás ideális egy szívegészségügyi diéták alatt A szakember hozzátette, a nemzetközileg is elfogadott ajánlások szerint a lassabb, heti fél-1 kilogrammos fogyás tekinthető egészségesnek, ami szívegészségügyi diéták nem épül le az izom, hanem elérhető a zsírcsökkenés. Egy kilogramm testtömeg elvesztése nagyjából kalóriadeficitet igényel, amit diétával, napi kalória megvonásával vagy aktív mozgással is előidézhetünk.

holisztikus gyulladáscsökkentő gyógynövények a szív egészségéért

Fizikai aktivitással könnyebb megőrizni az elért testtömeget, szívegészségügyi diéták csak sportolással, az étkezési szokások megváltoztatása nélkül kevésbé érhető el a súlyvesztés. A dietetikus szerint a gyors fogyókúra izomtömegvesztéssel jár, ami gyengeséghez és erőtlenséghez vezet, de a szív- és légzőizomban csökkenhet az erő, ami a krónikus betegeknél különösen nagy kockázatot jelent.

A drasztikus fogyókúrák felboríthatják a szervezet elektrolit-háztartását, vagyis az ásványianyag-egyensúlyt is, és súlyos esetben akár hirtelen szívmegállás is bekövetkezhet.

a legártalmatlanabb gyógyszerek a magas vérnyomás ellen

A legnépszerűbb diétákat értékelve válaszolt lapunknak egy szívegészségügyi diéták szakértő, aki elmondta, mikor, hogyan és mennyit érdemes diétázni.