KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Túlzott vérnyomásesés. Szívritmuszavar

Tartalom

  Túlzott vérnyomásesés Tünetek: Kialakulásának oka szintén a helytelen táplálkozási szokásokban keresendő leginkább.

  túlzott vérnyomásesés

  Egyes emberek evés és ivás közben sok levegőt nyelnek, ez is okozhatja a túlzott gázképződést a gyomorban. Sok gáz keletkezik a bélben bakteriális erjedés folytán a sok cellulózt tartalmazó túlzott vérnyomásesés bab, kelkáposzta, karfiol, stb.

  túlzott vérnyomásesés

  Kóros gázképződés következik be emésztési és felszívódási zavarokban pl. Laktózintoleranciában a tej és tejtermékek fogyasztása okozza.

  túlzott vérnyomásesés

  A hirtelen keletkező, nem szűnő puffadást, amely esetleg más klinikai tünetekkel is jár a has kifejezett fájdalma, széklet és bélgázok ürítésének képtelensége, vérnyomásesés, sokk, sárgaság stb. Kezelés: A szódabikarbónát elavultnak tekinthetjük, és használatát nem javasoljuk.

  túlzott vérnyomásesés

  Megköti ugyan a gyomorsavat, de később a gyomorfal még több savat fog termelni. Másrészt, a gyomorba jutva ez a fehér por nagy gázképződést okoz, ami csak fokozza a gyomorfal feszülését. Léteznek ma már olyan "békés" gyógyszerek, amelyek megkötik túlzott vérnyomásesés gyomorsavat, csökkentik a gázképződést, fokozzák a gyomorbélmozgásokat, ráadásul mindezt úgy, hogy a gyomorbélrendszerből fel sem szívódnak, hanem helyben fejtik ki hatásukat, majd a széklettel változatlan formában ürülnek. A táplálkozási szokások megváltoztatásával előzhetjük meg a puffadást.

  túlzott vérnyomásesés