Ahogy már Platón is megmondta, a könyvek adnak lelket az univerzumnak, szárnyat az elmének, lendületet a képzeletnek és életet mindeneknek. Mi, itt a Bookuniverse-nél teljes mértékben osztjuk ezt a gondolatot, különösképpen ha a gyermekeink első idegen nyelvű könyveiről van szó. Talán mondannunk sem kell, innen a nevünk is, elvégre nomen est omen. 😉

Hogy kicsit még szélesebbre tárhassuk a Tudás Univerzumának kapuját, jelen cikkünkben most a világűr témakörével foglalkozó kiadványainkat ajánljuk a figyelmetekbe.

 

Bookuniverse világűrVajon miért ‘süt’ a nap? És hogyan segít nekünk, embereknek a napfény? Miből van? És mi történik este, mikor a nap ‘nyugodni’ tér? Mégis hová megy? Minden kérdésre létezik válasz, még a legégetőbbekre is. Fedezzétek fel a Usborne Why does the sun shine? kiadványát, benne számos izgalmas kérdéssel és válasszal, 30 kinyitható fülecskével és bájos illusztrációkkal. A kicsik garantáltan élvezni fogják. Legyetek naprakészek! 🙂

 

 

Bookuniverse világűrVajon mi az az üvegházhatás? És vajon miért vannak a hurrikánok? Vajon hogy állíthatjuk meg a globális felmelegedést? A Usborne Weather and climate change című kiadványa az érdekes leírásokkal és részletgazdag fotóival kiváló bevezetőül szolgál az időjárás és klímaváltozás iránt fogékony gyermekeknek. Ráadásként ún. Usborne gyorslinkek is segítik az eligazodást a témával foglalkozó weboldalak és videófilmek ajánlásával. Ismerd meg a világod, és tudd meg, hogyan vigyázhass rá!

 

 

bookuniverse világűrVajon milyen lehet az élet a Nemzetközi Űrközpontban? Hogy képzik ki az asztronautákat és miért fontos a mélyvízi tréning? Vajon milyen lesz a jövő űrturizmusa? Tényleg el lehet majd ruccanni egy nyaralásra a Marsra? Szerintetek hogy néz ki az ideális űrruha? Lenne kedvetek esetleg tervezni egyet? A Usborne Sticker astronauts című matricás kiadványa most minden kérdésre választ kínál! Ez a földöntúli könyvecske most elkalauzol bennetek az csillagutazás történelmében, illetőleg megismertet titeket az eddig űrben járt űrhajósokkal és űrhajósnőkkel. Most több mint 250 matricával!

 

bookuniverse vllágűrVajon milyen lehet az élet az űrben? Tényleg olyan kék és ragyogó ott minden, mint a filmekben? A Usborne Beginners Living in space kiadványa most egy felejthetetlen kalandra hív minden olyan gyermeket, kik csak nemrég kezdtek magukban olvasni. Gyönyörű, élénk színvilágú fotókkal illusztrált könyvecske, mely most nem csak felfedi nektek a világűr csodáit, de a könnyebb megértésért a benne lévő, tájékozató szövegek megírásában a Roehampton egyetem szakemberei segédkeztek. Ráadásként ún. gyorslinkek is segítik az eligazodást a témával foglalkozó weboldalak és videófilmek ajánlásával. Nosza, öltsetek űrruhát és olvasásra fel!

 

bookuniverse világűrUgye benneteket is mindig foglakoztatott a világûr témája? Ha igen, akkor mindenképpen érdemes beszereznetek a Usborne Space activities foglalkoztatóját, ugyanis itt minden feladat az ûrhöz kapcsolódik. Megkereshetitek a különbségeket a szkafanderek között, hullócsillagot láthattok, összeköthetitek az ûrállomáshoz tartozó pontokat és még sok más kalandban lehet részetek a feladatok megoldása közben!

 

 

bookuniverse világűrFedezzétek fel együtt a világűr csodáit egy földönkívűli kártyajátékkal, mely garantált szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt! A Usborne Space Snap 52 lapos kártyacsomagjában most bolygók, aszteroidák, műholdak, rakéták, a Hubble teleszkóp és még számos remek dolog hív játszani, hogy a jövő kis űrtudósai egy percig se unatkozzanak!

 

 

bookuniverse világűrVajon milyen lehet odakünn, a világűrben? Hogyan tudunk eljutni oda? Mégi mit csinálnak egész álló nap az űrhajósok? A Usborne What’s It Like In Space fülecskés kiadványa most minden kérdésetekre megfelel! Csak üssétek fel ezt a mozgalmas-színes kiadványt és máris egy másik világba csöppenhettek! Kalandra fel!

 

 

Ha még szeretnétek kicsit kalandozni a világűrrel foglalkozó kiadványaink között, akkor semmiképp sem hagyjátok ki további tematikus könyveinket!