A karácsonyi témájú kiadványok után most összeválogattuk számotokra azokat a csomagajánlatainkat, amelyek közül mindenképpen érdemes legalább egyet beszerezni Karácsonyra.

Szeretnéd, ha gyermekednek valódi, jól használható, aktív nyelvtudása lenne? A nagymamák, rokonok a füledet rágják, hogy adj végre valami tippet a karácsonyi ajándékhoz, mert nem szeretnének a gyerkőcnek még egy műanyag játékot vagy még egy pulóvert vásárolni? Nézd meg mit ajánlunk!

MESÉKET, TÖRTÉNETEKET SZERETNÉTEK OLVASNI?

Négy szenzációs válogatást tudunk ajánlani! Három különböző, a Reading program köteteiből készült válogatást és egy Phonics csomagot.

Az Usborne Reading Programme sorozat tökéletes választás minden angolul tanuló gyermek számára. A sorozatban kedves történetek, tündérmesék és igazi klasszikusok is találhatóak, összesen 9 nehézségi szinten megírva. A sorozat a Very first reading szinten indul, amely szinten még nagyon kevés szöveg, oldalanként mindössze egy-egy mondat olvasható, majd a First reading négy szintjét követően elérkezünk a Young reading négyes széria köteteihez, amelyek már 128 oldalosak és olyan komoly klasszikusokat dolgoznak fel, mint a Jane Eyre vagy az Üvöltő szelek.

A csomagokban 50 vagy 40 kiadvány található, így ha hetente egy-egy új kiadványt vesztek elő és dolgoztok fel, akkor körülbelül egy évre elegendő olvasnivalótok lesz és garantáljuk, hogy hétről hétre egyre fejlődik majd az angolotok! Mindezért pedig semmi mást nem kell tennetek, csak mesélni! Jól hangzik, ugye?

My first reading library

Kezdők vagytok még az angolozásban? Akkor ez a ti csomagotok! A csomagban 50 könyvecskét találhattok, három különböző nehézségi szinten megírva. 22 könyv a Very first reading, 12 a First reading egyes, 16 pedig a First reading kettes szériájából került bele a válogatásba. Minden könyvecske 32 oldalas, és ami különösen nagyszerű, hogy a könyvek többségében szövegértést ellenőrző feladatokat is találhatunk, így a játékok által a szavak, szószerkezetek még könnyebben rögzülnek. De nézzük meg pontosan, hogy mit is találhattok a csomagban!

Ahogyan a képen is látjátok, a történetek között felbukkan a Róka és a gólya, a Teknős és a nyúl vagy a Három kívánság című mese is, de biztosan fogtok találkozni olyan történettel is, amelyet korábban még nem hallottatok. Annak érdekében, hogy jobban eligazodjatok az egyes szintek között, minden szintből kiválasztottunk két könyvet, amelyből belső képet is mutatunk:

Nálunk esténként a meseolvasásnál minden gyerkőc választhat egy magyar mesekönyvet, illetve választunk együtt egy angol nyelvű könyvet is, így az anyanyelvükön és angolul is hallanak meséket. A meseolvasás közben kikapcsolnak, ellazulnak és észrevétlenül nagyon sokat tanulnak (méghozzá angolul is). Nem kell aggódni, ha nem ismernek egy-egy szót, ha nyelvtanilag olyan a szerkezet, amit esetleg az iskolás gyerkőc még nem tanult. Ahogyan az anyanyelvük sem úgy tanulják a gyerekek, ahogyan azt mi felnőttek megszokhattuk az iskolában az idegen nyelvek tanulásánál, az idegen nyelvet, jelen esetben az angolt sem kell úgy “tanulni”, használni, mint ahogyan azt az iskolában teszik, vagy tennék. Egyszerűen csak olvassunk, játszunk, szórakozzunk, a gyerekekre pedig ragadni fog a nyelv (mint a kosz J). Nem lehet elrontani vagy rosszul csinálni!

My reading library

A nem teljesen kezdőknek, illetve a nagyobb gyerekeknek már a My reading library csomagot ajánljuk. A csomagban szintén három nehézségi szinten megírt történetek olvashatóak. 14 könyv a First reading három, 16 a First reading négy, 20 történet pedig a Young reading egyes szériájából került a csomagba. Nézzük, hogy milyen mesék várnak rátok, ha ezt a csomagot választjátok!

A három szinthez tartozó belső képek alapján már ti is láthatjátok, hogy a szöveg egyre több, egyre nagyobb szókészlettel dolgozunk. Ezek a könyvek már 48 oldalasak.

 

The Usborne Reading Collection for confident readers

El is érkeztünk a legkomolyabb csomagunkhoz. Nemcsak azért komolyak a könyvek, mert már 64 oldalasok, hanem azért is, mert olyan klasszikusokat dolgoznak fel, mint az Anna Frank naplója vagy a Háború és béke. Nézzétek csak a csomagban található kiadványokat!

A csomagban két különböző nehézségi szinten megírt történetek találhatóak a Young reading kettes és hármas szériájából.

Phonics readers set

Puhakötéses, nagyalakú, színpompás, kedves grafikájú könyvecskék, amelyekben a szöveg rímekbe van szedve, így még könnyebben rögzülnek a szavak a gyerkőcök fejében.

A csomagban 20 kiadvány található, egytől egyig bájos, humoros történetekkel. A csomag tartalmazza a Ted in a Red Bed, Ted’s Shed, Toad makes a Road, Mouse moves House, Hen’s Pens, Fox on a Box, Fat Cat on a Mat, Big Pig on a Dig, Frog on a Log, Goose on the Loose, Underpants for Ants, Croc gets a Shock, Bee makes Tea, Bug in a Rug, Cow takes a Bow, Snail brings the Mail, Crow in the Snow, Goat in a Boat, Llamas in Pyjamas és a Raccoon on the Moon című történeteket.

 

MIT SZÓLNÁTOK EGY KIS ISMERETTERJESZTÉSHEZ?

Két csomagajánlatunk is van ismeretterjesztés témában. Az egyik egy keménylapos, fülecskés, a másik pedig egy 32 oldalas könyvecskékből álló keménykötéses sorozat.

Lift-the-flap first questions and answers box set

Összesen öt könyv található a csomagban, amelyet az ovis és a kisiskolás gyermekeknek ajánlunk.

A sorozatban megtalálható a What makes it rain?, a Where do babies come from?, a Why do we need bees?, a How do I see? és a How do flowers grow? című kiadványok. A kiadványok mindegyike rendkívül érdekes, a gyermekeket nagyon érdeklő témát jár körül, miközben rendgeteg hasznos ismeretet ad át. A fülecskés megoldás a gyerkőcök által nagyon kedvelt, minden alkalommal alig várják, hogy a kérdésekre megtalálják a választ a fülecskék felnyitásával.

 

Beginners science boxset

Ismeritek a Beginners sorozatot? Keménykötéses, csodás, 32 oldalas ismeretterjesztő sorozat, amely színes illusztrációval közérthetően dolgozza fel azokat a témákat, amelyek a gyermekeket a leginkább érdeklik.

A csomagban az alábbi kötetek találhatóak meg: Astronomy, Earthquakes and Tsunamis, Living in Space, Planet Earth, Solar System, Storms and Hurricanes, Sun Moon and Stars, Volcanoes, Weather, Your Body.

 

KOMPLEX NYELVTANULÓS CSOMAG

Van olyan iskolásod, aki már egészen komolyan foglalkozik az angollal? Akkor számára lehet tökéletes választás az English for writers collection. A csomagban három kiadványt találhattok, az egyik egy 352 oldalas egynyelvű szótár, az Junior illustrated english dictionary, a másik egy 136 oldalas nyelvtani összefoglaló gyakorlófeladatokkal, egyszerű magyarázatokkal, valamint egy 128 oldalas szógyűjtemény és szinonímaszótár, amelyben 90 témakör került feldolgozásra, úgy mint foglalkozások, sport, időjárás és még sok más, színes illusztrációkkal, játékokkal és internet linkekkel tarkítva. Csak a szótárban több mint 600 szónak a magyarázatát találhatjátok meg. Van még valakinek valamilyen kifogása, ami miatt nem halad az angollal? 🙂

 

Remélem tudtunk segíteni a választásban! Azonban ha valahol elakadnátok vagy kérdésetek merült fel, keressetek bennünket bátran emailben vagy üzenetben!

Ha azt szeretnétek, hogy a csomagok még odaérjenek Karácsony előtt hozzátok, kérünk benneteket, hogy a rendeléseket legkésőbb szerda délig adjátok le. Annak érdekében, hogy a kiszállítás még gördülékenyebben menjen, azt javasoljuk, hogy most kivételesen ne az utánvétes fizetési módot válasszátok, mert sajnos az utánvétes csomagoknál nem garantált a néhány napos szállítási idő.