Úgy gondoljuk, hogy egy vállalkozás nem csupán a profitról kell, hogy szóljon. Úgy gondoljuk, hogy az olvasás és a könyvek szeretete, a gyermekeink életének jelene és jövője olyan kérdések, amelyekkel foglakoznunk kell, amelyekért tennünk kell. Éppen ezért ebben az évben igyekszünk nagyon sok nagyon pozitív és tiszteletre méltó kezdeményezés mellé állni. Ennek keretében vállaltuk, hogy részt veszünk ezen a családi vásáron is, segítve ezzel a gyűjtést és lehetőséget teremtve ezzel arra, hogy a résztvevő gyerekek egy igazán tartalmas és kreatív délelőttöt tölthessenek el a családjukkal.

A rendezvényre viszünk könyveket is, de a rendezvény jellegére tekintettel most mi is inkább a kreatív vonalban gondolkodtunk és kis kreatív csomagokat állítottunk össze az alkotni vágyó gyerkőcöknek! (Ha valaki szeretne valamilyen könyvet konkrétan megnézni, akkor szombat estig szóljon és magunkkal visszük!) Az asztalunknál lesznek letörölhető feladatfüzetek és kártyák, lehet szuper papírrepülőket hajtogatni, lesz lehetőség ujjnyomdázásra, kipróbálhatjátok a wind-up könyveket, színezhettek, szóval jó sok mindennel készültünk!

Mindenkit szeretettel várunk a rendezvényen!

A rendezvényről az alábbiakat érdemes tudni:

Minden évszaknak – úgy az ősznek is – megvan a maga íze, illata, ünnepe, hagyománya és emlékei. Erre építve várunk minden kismamát, kisgyermekes családot alkotni, táncolni, mesét hallgatni, énekelni….

Az asztaloknál kerületi (XXII.ker) ill. környékbeli árusok kreatív portékáival találkozhattok, a jól megszokott kreatív alkotócsomagjaik mellett ( amiket szintén haza lehet vinni vagy akár együtt elkészíthet a család helyszínen ) megújult palettájukkal várják az érdeklődő családokat.

Várjuk nagy szeretettel a kismamákat is, hiszen a helyszínen szülésznő válaszol standunk mellett kismama tornát is tartunk a kisteremben két alkalommal. Molnár Orsolya saját készítésű kiskönyv borítóival, pamut hintáival, ágyneműszettjeivel és megannyi más kelengyéjével igyekszik segíteni a baba érkezésére való felkészülést.

Kisgyermekes anyukáknak a XI.kerületi FejlesztőHáz ingyenes felméréssel, megannyi fejlesztő játékkal ill. egy egész színpadot elfoglaló akadálypályával érkezik.

Az ovisok, kisiskolások sem fognak unatkozni. Vásárfiás asztalok mindegyikénél kreatív (“párszázas” ) alkotócsomagok megvásárlását követően a helyszínen alkothatnak, játékos módon kóstolhatnak, szagolhatnak, tapintással ismerkedhetnek a körülöttük lévő világgal.

A teljesség igénye nélkül: ZenAbrosz gyermek és felnőtt színezőibe feledkezve tartalmas “együttszínezésre” hívunk, Csermák Tímea pom-pom csodáival akár össze is öltözhettek kislányotokkal, Babatappancs asztalnál készítsek kéz/láb lenyomatot, Sári Beáta szövő keretei sem maradhatnak otthon, alkotásra csábítanak. Grósz Éva scrapbook világában több órára el lehet merülni, alkossatok kedvetekre alkotócsomagjaival.
S ha ez még mindig nem lenne elég, akkor Balogh Noéminek köszönhetően száraz hajvágásra vár mindenkit!

Kisteremben RINGATÓ foglalkozás 9:45-től Rozványi Beátával.
Horgolt csodáival érkezik Hornatka Világa ill. a leggyönyörűbb ékszereivel Dorami, igazi illatmintákkal és aromaterápiával Mensáros Gábor,…..

Megéheznél sem kell aggódnod, hiszen Majecskó süteményes standjánál minden a kéznek ill.a pocaknak 🙂 A szülőknek pedig frissen őrölt kávé és teasarok

A nagyszínpadon 11:30-tól hagyományőrző ünnepi táncházzal és bábműsorral (Napraforgó Tánccsoport), lusti párnaszigettel készülünk a kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Aki a kezeit is “hasznossá” tenné várjuk a KORE – Koraszülött Gyermekek Alapítvánnyal közös helyszíni KORIP horgolásunkra. A fonalat mi biztosítjuk, te hozod a horgolótűidet( 2 vagy 2,5-es) és a kezeidet! Az elkészült KORIP-kat átadjuk a rendezvény végén a KORE kitelepült képviselőjének, akik eljuttatják a koraszülött piciknek. Kezdő horgoló vagy? Semmi gond, helyszínen segítünk mindenben! Egyszerűbb, mint gondolnád!

A rendezvény ismét a Tenyérnyi Gyermekek Koraszülött Gyermekekért Alapítvány támogatása érdekében jött létre. Várjuk a helyszínre a koraszülött kisruhákat, koraszülött pelenkákat ill. kistakarókat, kesztyűket, előkéket. Ezen felül a belépő és a tombola bevételek is az alapítvány részére kerülnek átadásra.

A rendezvény egésze baba és gyermekbarát, várunk mindenkit 0-99 év között, az apróknak szoptatós szobával (pelenkázóval, cumisüvegmelegítővel, szoptatós párnával és kényelmes fotellel felszerelve).

Belépőjegy (mellyel az alapítványt támogatod) :
– Felnőtt: 450 ft
– gyermek : 150 ft

Tombola sorsolás: 10:45:00 és 11:45
Tombola jegy ára: 250 ft

Várunk mindenkit nagy szeretettel október 7-én is az Ipartestületek Házába (1221 Bp, Mária Terézia út 60).